Půjčky Praha

o půjčkách, půjčování a penězích

2013 Srpen | Zivot v Calgary

Original article

Letny ritual, ktery ma v Calgary uz skutecne dluhu historii je plavit se dolů řekou „Bow River“ v objetí slunečních paprsků. Měsíce Jul a Srpen, měsíce plně horkych dny, ktere pro „river rafters“. V těchto letnich slunečních dnech budete videt šňůru ludi plujících dolů řekou.

Bow River – řeka, která protéká přes Calgary vyvěrá v The Rocky Mountains. Na rozdíl od jiných řek kde je popularni rafting, řeka Bow není znečištěn. Voda řeky proudí z hor kde vyvěrá a je nadherne cista iv nejteplejších letních dnech.

Pamatujte si, že na řece třeba dodržovat pravidla. Vyhnete se tím nepříjemností, které Vam přinese prichod Calgarskej rícní policie. Řeka a cinnost na ní podléhá stejnym zakonem než jakákoliv z veřejných parků v Calgary. Záchranné vesty jsou povinny, je třeba je mít na sobě, protože člověk se může ocitnout ve vodě bez varování. V chladných vlnách řeky může mít problem i ten najlepsi plavec, proto je záchranná vesta povinna. Určitě byste se divili jak rychle může nastat podchlazení i 30 vedrech. Proto kazdy, kdo poruší tato pravodla bude pokutován. Na zaklade městské vyhlášky kazdy rok calgarsky požárníci budou hlídat vody této řeky kazdou sezonu.

Bude zde zvýšená přítomnost policie z důvodu, že v létě byl otevren novy průtok Harvie. Tato nova oblast kolem Zoo Calgary je bezpečnější než stara hat, ale i tak muze byt vyzvou pro méně zkušené raftaře.

Přechod kolem betonových pilířů mostů může být obtížné pro začátečníky. Vyhněte se timto místům mezi pilíři. Nikdy se nesvazujte s dalším Rafter dohromady. V roce 2005 přišla o život žena, která byla svázána s dalším Rafter. Byla vtažena silný proud pod hladinu vody v okoli pilíři.

Podle toho na jaký dluhy vylet se chcete pustit, existuje mnoho moznosti. Pokud chcete kratsi vylet asi 2 hodiny, muzete zacit v Bowness Perku a ukoncit vylet v Edworthy Parku. Pokud chcete dvakrat tak dluhy vylet, začněte v Bowness Parku a ukoncuite ho při Zoo.

Bez ohledu na to jaký dluhy bude Vas vylet, zařiďte si, aby Vase vozidlo bylo v koncovém bodě Vašeho vyletu, nebo si zajistete taxi pro navrat ke svému vozidlu.

Vedle řece uvidite ludi nabízejících vsetko od nafukovacích křesel, hracek do bazenu nebo nafukovacích matracov.Z bezpečnostních důvodů se doporučuje řeku splav v kvalitním bezpecném člunu, ktery odolat nárazu do spadlých stromů, které mohou byt ve vodě nebo do skal vystupujících z vody . Pokud mate levny člun, po takovém nárazu budete cas trávit na břehu s přáním, abyste měli soupravu na opravu člunu. Po celém městě je vela míst, kde si muzete pronajmout vše, co potřebujete na jeden den na vodě – raft, vesty, jedno nebo dvě vesla.

Každý rok více a více lidí v letních měsících přichází k řece, co si vybírat dan a to je znečištění. Nejen voda ale i ostrovy kolem, ktere jsou znečištěné jachtaři a ostatními lidmi, které vychází odpadky z jídla obaly, dělají toaletu kdekoliv. Přitom su místa s veřejnými záchodky jako napriklad Shouldice Park, Edworthy Park a Prince ‚s Island Park.

Bavte se a odpočiňte si ked prijdete zase k řece ale myslete v první řadě na svou bezpecnost.

Pouvažujte nad après-rafting jídlem v River Cafe [1] , Oceánie seafood, steakhouse & bar [2] ,

nebo The 1886 Buffalo Cafe.

Pokud mate zajem o rafting pronajem, podívejte san a tato místa:

University of Calgary Outdoor Centre [3]

Rocky Mountain paddling Centre [4]

Lazy Day Raft Rentals (Calgary Curling Club) [5]

Sports Rent [6]

Undercurrents [7]

References

  1. ^ River Cafe (www.river-cafe.com)
  2. ^ Oceánie seafood, steakhouse & bar (www.oceanacalgary.com)
  3. ^ University of Calgary Outdoor Centre (www.calgaryoutdoorcentre.ca)
  4. ^ Rocky Mountain paddling Centre (www.calgarypaddlingcentre.com)
  5. ^ Lazy Day Raft Rentals (Calgary Curling Club) (www.lazydayraftrentals.com)
  6. ^ Sports Rent (www.sportsrent.ca)
  7. ^ Undercurrents (www.undercurrents.ca)

Bing: ziskat půjčku (source)